FAQ

Maakt Table Top Trading gebruikt van duurzaam hout voor haar tafels?

De suar tafels van Table Top Trading zijn vervaardigd uit Suar hout; Deze regenboom groeit in tropische gebieden en groeit snel, tot wel 1,5 meter per jaar. Omdat het een veelvoorkomende houtsoort is en zo snel groeit, is dit geen beschermde houtsoort. Vaak zie je dat deze bomen gekapt worden om de kleinere bomen ruimte te geven om door te groeien. Ook zorgt de inzet van deze bomen voor de meubelindustrie ervoor dat de bomen niet verbrand worden door de lokale bevolking. Onze tafelbladen zijn ook voorzien van het ‘Indonesian Legal wood’ certificaat wat aangeeft dat de bomen die worden gebruikt voor onze bladen legaal zijn gekapt.

De Eiken tafels vab Table Top Trading zijn vervaardigd uit verantwoord Europees eiken hout. Doordat wij het merendeel van onze bladen opbouwen uit verschillende lagen eiken kunnen wij voor de blokken eiken ‘rest’ materiaal gebruiken wat anders weg gegooid zou worden. Al onze eiken en noten houten bladen zijn voorzien van het FSC keurmerk.

 

Wat is de ideale tafelhoogte?

De ideale tafelhoogte is een beetje afhankelijk van de lengte van de personen die aan de tafel zitten. Gemiddeld zit je altijd goed met een tafelhoogte van ongeveer 76-79 centimeter (gemeten vanaf de grond tot aan de bovenkant van het blad). Voor mensen met een lengte van 190 centimeter of groter staat de ideale tafel op ongeveer 80 centimeter hoogte.

 

Kan ik de tafelbladen ook in het echt bekijken?

U kunt de bladen uiteraard ook in het echt bekijken. Voor de mogelijkheden hierin kunt u het beste contact opnemen via het contactformulier, dan verwijzen we u door naar een dealer bij u in de buurt!

 

Kan ik als consument rechtstreeks een tafel bij jullie bestellen?

Het is niet mogelijk om als consument de tafel rechtstreeks bij TableTopTrading te bestellen. We verwijzen u daarvoor graag naar een verkooppunt in uw omgeving. Wanneer u interesse hebt in een bepaald blad kunt u kiezen om een offerte aan te vragen. Een dealer bij u in de buurt zal dan contact opnemen en een offerte toesturen. Daarom is het belangrijk dat u uw woonplaats invult wanneer u een offerteaanvraag doet.

 

Hoe kan ik de tafelbladen het beste behandelden?

Boomstamtafels kunnen op verschillende manieren behandeld worden en de beste behandeling is afhankelijk van uw eigen voorkeuren en wensen. Bent u tevreden met de kleur van het blad? Wilt u het blad mat houden of gelakt? Vindt u het erg als er ‘geleefd’ wordt op het blad of wilt u het zo veel mogelijk beschermen? Komt de tafel binnen of buiten te staan? Wanneer u weet wat u wil kunt u gemakkelijk advies vragen aan een Mintar verkooppunt bij u in de buurt.

 

Zijn de tafelbladen van Table Top Trading ook geschikt voor buiten?

De SUAR tafelbladen van Table Top Trading kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Laat u adviseren door een Table Top Trading verkooppunt bij u in de buurt over hoe u het blad het beste kan behandelen wanneer u deze buiten wil plaatsen. Zonder behandeling van het blad zal door de zon en regen vergrijzing van het hout optreden. Mocht u dit niet willen is het altijd mogelijk om te werken met een lak of olie met UV blocker erin.

De Eiken tafelbladen van Table Top Trading zijn niet geschikt om buiten te plaatsen.

 

Hoe onderhoud ik mijn tafel en verkom ik scheuren?

Hout en zeker de boomstamtafel uit één deel is een natuurproduct. Scheuren en oneffenheden in kleur en vorm kunnen voorkomen en kunnen ook later verschijnen en weer wegtrekken. Een boomstamtafel is namelijk erg gevoelig voor weersveranderingen en met name voor het omgevingsvochtgehalte. Daarom raden wij u aan de luchtvochtigheid in uw woning goed in de gaten te houden. Is uw huis voorzien van centrale verwarming? Dan zouden waterbakjes aan deze centrale verwarming een simpele oplossing kunnen zijn. Een andere optie is bijvoorbeeld een luchtbevochtiger om een stabiel klimaat in uw woning te kunnen waarborgen. Kijk hier voor een uitgebreide uitleg over de werking van het hout.

Om scheuren tot een minimum te beperken drogen wij de tafels zorgvuldig en brengen wij in de breedte van de tafelbladen metalen pinnen aan.
Om scheuren grotendeels tegen te gaan. Later ontstane scheuren en oneffenheden zijn dan ook geen reden tot reclamatie.