Onderhoud eiken tafel

Daar is ‘ie: uw nieuwe eiken tafel. U wilt hem natuurlijk zo snel mogelijk op de mooiste plek in het huis zetten. En u wilt ook dat het tafelblad zo lang mogelijk mooi blijft. U verlengt de levensduur van uw eiken tafel aanzienlijk als u de luchtvochtigheid in huis in balans houdt en hem behandelt met olie. Het onderhouden van uw eiken tafel is ontzettend belangrijk als u er lang van wilt genieten.

 

Luchtbevochtiging

Eikenhout is een natuurproduct dat werkt. Dit betekent dat het krimpt als de luchtvochtigheid laag is en uitzet als de luchtvochtigheid stijgt. U kunt helaas nooit het complete proces tegengaan, omdat het de natuurlijke werking van hout is. Wat u wel kunt doen, is de werking van het eiken minimaliseren. Dit kunt u bewerkstelligen door de luchtvochtigheid in huis te reguleren en tussen de 50 en 65% te houden. U onderhoudt uw eiken tafel als het ware dus continu door de luchtvochtigheid te blijven regelen. De luchtbevochtigers van Oskar klaren deze klus met gemak en zorgen voor een ideaal binnenklimaat voor uw eiken meubels en vloeren. Stel het gewenste luchtvochtigheidspercentage eenvoudig in met de hygrostaat.

 

Olie en eikenhout

U kunt in onze webshop kiezen voor een speciale behandeling van uw eiken tafelblad. We nemen het stukje onderhoud van u over, waardoor u de tafel direct in gebruik kunt nemen. Als u uw blikvanger onbehandeld koopt, raden we aan hem schoon te maken en te behandelen met olie. U kunt direct bij aanschaf van het houten blad de gewenste olie bijbestellen, maar u heeft ook de mogelijkheid om het later nog los te kopen. Dit type onderhoud van de eiken tafel zorgt ervoor dat hij beschermd is tegen vocht en vuil. De olie is verkrijgbaar in verschillende tinten voor een altijd passende look in uw woning.

Skylt lak

Bent u niet meer blij met het oppervlak van uw eiken tafel? Geef het houten blad dan een grote onderhoudsbeurt. Door de tafel grondig te schuren en vervolgens te lakken, geeft u hem een compleet nieuwe uitstraling. Dankzij de lak van Skylt ziet de tafel eruit alsof hij net uit onze showroom komt. Ook is hij weer beschermd tegen vuil en vocht en kunt u weer genieten van uw oude eiken tafel.